2007-08-28

Sen förbjuds han att kolla på TV.

"Min pojkvän porrsurfar. Jag vet inte ifall jag ska tycka det är okej. Han säger att det är för att fantisera om oss, men jag upplever det som kränkande. Jag har försökt säga det men han verkar inte förstå. Det påverkar vårat sexliv eftersom jag börjar tvivla på om jag duger.

Maja"

Jag tycker det här är lite fjantigt. Ännu värre är när de säger att porrsurfande är otrohet. Det är nästan det värsta jag vet.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker inte det är fjantigt, men det är för att det verkar bottna i något djupare än att hon bara tycker det är jobbigt att han tittar på porr. Förmodligen är det väldigt jobbigt för henne att jämföra sig med aktriserna. Gissar att förhållandet ännu inte är särskilt djupt rotat - man oroar sig fortfarande för att inte vara bra nog och glömmer att skilja på det ena och det andra.

Hannah sa...

Jag tycker att jämför man sig med tjejer i porrfilmer som är retuscherade hit och dit så har man stora problem med sin egen självuppfattning. Då borde hon även må dåligt över modellaffischer på stan, skyltdockor, musikvideos etc. där kvinnorna också är retuscherade till oigenkännlighet, och som också står i onaturliga poser, precis som porrfilmsskådisar. Alla vet att porrfilmer inte är på riktigt, det fejkas hit och dit med alla möjliga saker, och därför är det väldigt svårt för mig att förstå någon som jämför sig själv med tjejerna.

Emeliz sa...

Jag kan säga att jag kan förstå henne.
Förr brydde jag mig inte så mycket eftersom jag också kollade på porr. Men jag tror att det är okej så länge man inte är "seriös" i ett förhållande.
När man kommer så långt att man är seriös så är det bara en kvinna som ska gälla, eller man. Därför tycker jag inte att man ska kolla på porr när man är tillsammans med någon.
det är det är konstigt att det kommer från någon som mig. Men alla förändras. Joel och Johan och Felicia, ja kanske inte Joel så mycket, men det är alltid sex inblandad i allt. Det är helt vad man är van vid..

Anonym sa...

Det är ju egenligen inte konstigt att en flickvän har ont av att hennes pojkvän tittar på andra nakna kvinnor för att tillfredställa sig själv. Jag tror inte hon klagar på att hon vill se ut som dem, jag tror inte hon vill att de ska finnas. En skyltdocka runkar man ju inte till.

Men jag tycker inte porr är något farligt. De flesta killar gillar det och jag ser inget hot i att min pojkvän tittar på porr.

Hannah sa...

Emelie: Så ett förhållande är inte seriöst om man kollar på porr? Jag älskar t.ex. inte min pojkvän och är seriös med honom om jag kollar på porr och vice versa?
Folks förhållanden är olika, alla kan inte leva efter en viss mall, särskilt inte efter de måtten du beskriver här.
Att man låter ena parten kolla på porr visar väl ändå bara på tillit, eller hur? Att man låter varandra gå ut på krogen själv, visar också på tillit. Att man låter sin partner skriva med folk av motsatt kön på internet visar också på tillit. Och tillit är verkligen en sak som behövs för att kunna ha ett seriöst förhållande. Det är lite viktigare än att säga åt sin flick-/pojkvän att den inte får kolla på porr. Jag menar, eftersom vi nu ska dra ifrån ämnet...

Och alltså. Jag tror att du tror att du känner Joel bättre än du faktiskt gör.

Lise: Det är ju det jag säger i inlägget också, VARFÖR har folk såna problem med det? Och har man det så kanske man borde ta reda på varför.

Anonym sa...

Vill bara klargöra att det inte är jag som skrivit detta!